Світловодська міська рада
Кіровоградська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сімейний бізнес + грантова програма = економічний розвиток громади та робочі місця для селян

Дата: 07.10.2024 08:30
Кількість переглядів: 72

 

Готельно-ресторанний комплекс «Villa Maria» – це сімейний бізнес Юліанни та Тараса Билиці, мешканців селища Новоархангельськ і переможців грантової програми «Власна справа».

«Свій ресторан ми назвали на честь нашої старшої доньки. Спочатку це було маленьке приміщення. Ціль, яку ми поставили перед собою ще вісім років тому, – створити «Європу у Новоархангельську», – тобто заклад, де місцеві мешканці та їх гості мали б можливість по-сучасному відпочити і насолодитися гарним обслуговуванням. Все вдалося», – згадує підприємиця.

Сьогодні це сучасний відпочинковий комплекс, де працює більше 10 кваліфікованих працівників. Тут візитерам пропонують послуги з проживання у комфортабельних та затишних номерах готелю, харчування за кращими рецептурами української та інших кухонь світу.  

Для подружжя грантерів головним завданням є постійний розвиток у своїй справі і надання послуг за високими європейськими стандартами. Також підприємці не оминають можливості та програми, які орієнтовані на підтримку бізнесу та створення нових робочих місць. 

Зі слів Юліанни Билиці, за освітою вона юрист, однак своє професійне життя змінила кардинально. В цьому їй допомогли у т.ч. й курси від Кулінарної школи Євгена Чернухи – закладу, який занурив жінку у світ кулінарного мистецтва, де вона навчилась готувати смачно, різноманітно та зі знанням справи. Тут вона відкрила для себе масу секретів та зруйнувала стереотипи складності кулінарного мистецтва, які міцно увійшли в її теперішнє професійне життя.

Дізнавшись від працівників Новоархангельського відділу Голованівської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості про грантову програму «Власна справа», підприємиця вирішила розширити площу ресторану шляхом відкриття додаткової зали для збільшення кількості посадкових місць. За допомогою грантових коштів Юліанна придбала меблі, які  створюють у відвідувачів відчуття легкості, простоти і стилю.

Одночасно її чоловік Тарас скористався грантовою програмою для розширення готельного комплексу. Грантові кошти дали можливість добудувати декілька приміщень для готельних номерів. 

«Беручи участь у програмі у нас було чимало сумнівів, але не все виявилося так страшно, як здавалось. Перемога є. Ми  виконали умови гранту і вже сьогодні до команди професіоналів готельно-ресторанного комплексу доєдналося ще четверо працівників, двоє з яких внутрішньо переміщені особи. Укомплектування персоналу ми довірили фахівцям місцевої служби зайнятості, на це питання ми не витрачаємо часу. І результатом задоволені: всі наші сподівання на нову команду справдилися. Вони відповідальні та старанні, що головне для кожного роботодавця», – відзначає Юліанна Билиця.

З її слів, на етапі інтенсивного впровадження бізнес-ідей подружжя грантерів, зіграла важливу роль і фінансова допомога від держави: підприємці отримали компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Ця історія черговий раз демонструє незламність, творчість,  непереборність духу українського народу та його патріотизм. Бажання створити для співвітчизників щось краще, піднятися на якісно новий рівень. Незважаючи на складну ситуацію в країні, урядом запроваджуються грантові програми, що орієнтовані на започаткування нового та розвиток діючого бізнесу, на економічний розвиток громад та на створення нових робочих місць.

 

Фото без опису

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь