ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ СВІТЛОВОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради, ЄДРПОУ 44367468, пп. 1 ч. 4 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» — органи державної влади та органи місцевого самоврядування, зазначені у пункті 1 частини першої ст. 2 Закону.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Масло солодковершкове 73%, фасування 200г, код 15530000-2 Вершкове масло за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: ЗПП _______________________________________ .
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 106400,00 грн. Для розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі Замовником проаналізовано ринок, посилаючись на загальнодоступну інформацію, зокрема отримано комерційні пропозиції від потенційних постачальників.
Розмір бюджетного призначення: 106400,00 грн. згідно з затвердженим тимчасовим розписом кошторису на перше півріччя 2025 року.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
При закупівлі Масло солодковершкове 73%, фасування 200г (15530000-2 Вершкове масло) Замовником враховано та дотримано норм законодавчих актів, зокрема Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон про закупівлі) від 25.12.2015 № № 922-VIII, Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 № 305 (далі — Постанова № 305), Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII, Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX, Закону України «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 № 2402-III, постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних закладах, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість», спільного наказу МОН України та МОЗ України «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006 № 620/563.
Кількість товарів, що підлягає закупівлі, розраховано з огляду на аналіз споживання товару за попередній рік, кількість дітей у закладах освіти Замовника.
Термін постачання — з дати укладання договору по 30 червня 2024 р.
№ з/п |
Найменування та характеристики товару |
Кількість, кг. |
Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі |
1 |
200 |
Зовнішній вигляд – висококалорійний жировий молочний продукт, якій повинен вироблятися з вершків або продуктів перероблення коров’ячого молока, яке має притаманний йому смак. Окрім жиру, в масло переходять всі складові частини вершків – фосфатиди, білки, лактоза, вітаміни, вода. Жирність – не менше 73 %. Органолептичні показники: смак та запах – хороший, консистенція – хороша, пластична, колір – однорідний. апах - чистий, характерний для вершків, без сторонніх запахів. Смак - чистий, добре виражений вершковий, можливий присмак пастеризації. Без сторонніх присмаків. Строк придатності повинен становити не менше 90 % від загального строку придатності. Споживча тара повинна бути чиста, неушкоджена, добре запакована, з відповідним маркуванням, вагою 200г. Маркування: назва та адреса виробника, повна назва продукту, його склад, кінцева дата споживання або дата виробництва та строк придатності, умови зберігання, маса нетто, брутто, тара, номер партії, інформаційні дані про харчову цінність 100 г. продукту, штрих-код ЕАН та ін. Поставка товару повинна здійснюватися у спеціалізованому транспорті з холодильним обладнанням з відповідною температурою та вологістю, згідно зі стандартами. Оцінка якості - згідно з ДСТУ 4399:2005. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що завірені належним чином, що засвідчують якість та безпеку запропонованої в повному обсязі продукції, що є предметом закупівлі, наявність яких передбачена чинним законодавством (сертифікати відповідності та/або посвідчення про якість та/або декларація про якість, експертні висновки, висновки санітарно-епідеміологічної експертизи (СЕС) (у разі наявності) та/або довідки |
Фахівець
з публічних закупівель Валентина ГРІБОВА