Здорове харчування без бар’єрів: Професійний підхід у ПТУ №5 м. Світловодськ
Здорове харчування без бар’єрів: Професійний підхід у ПТУ №5 м. Світловодськ
20 травня у навчальному закладі "ПТУ №5 м. Світловодськ" відбувся змістовний захід у форматі презентації та активного обговорення на тему «Здорове харчування без бар’єрів».
Майстри виробничого навчання з професії «Кухар» Тетяна Білякова та Катерина Харченко поділилися з учасниками заходу знаннями про принципи збалансованого раціону, а також особливості безглютенової та безлактозної дієт. Обговорення охопило важливі аспекти інклюзивного підходу до харчування, який враховує потреби людей з різними особливостями здоров’я.
Захід проведено в межах Національного тижня безбар’єрності — ініціативи, започаткованої в Україні вперше з ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності. Ідею впровадження політики безбар’єрності в державі активно підтримує Перша леді України Олена Зеленська.
Такі заходи є вагомим кроком до формування безбар’єрного середовища, де здоров’я та комфорт кожної людини — у пріоритеті.